Скільки коштує газифікація будинку?

14 серпня, 17:19

Автономна газифікація приватного будинку


Незважаючи на активний розвиток технологій в світі, і в Україні зокрема, для того, щоб повністю забезпечити опалення та необхідні комфортні умови в приватному будинку, в якості основного ресурсу використовується газ. У випадку з підключенням до централізованого газопроводу - це природний газ зі стандартними тарифами для населення і встановленими лічильниками на газовій трубі.



 Але бувають випадки, коли побудований приватний будинок не має можливості підключення до загальної мережі. Це може бути пов' язано як з особливостями обладнання, так і з банальною відсутністю комунікацій в районі будівлі. Найбільш раціональної в такому випадку є автономна газифікація.



Вона передбачає установку резервуара зі скрапленим пальним (в основному, це пропан або пропан-бутанова суміш) за межами будівлі і його підключення за допомогою прокладки власних труб. Це дає можливість не тільки забезпечити комфортні умови проживання за рахунок покриття всіх потреб - в обігріві приміщення, нагріванні води, можливості приготування їжі, але і значно заощадити на самому ресурсі. Але тут виникає інше питання.



Скільки коштує автономна газифікація приватного будинку?


В даному випадку з упевненістю можна відповісти, що єдиної ціни для всіх випадків немає. Вартість газифікації розраховується, виходячи з ряду показників.


  •  Складність проекту. Сюди входить площа будинку, розміщення резервуара з пальним (газгольдера), способів введення та підключення труб, а також внутрішніх комунікацій: розведення опалення, кількість точок підключення і т.д. - все розраховується індивідуально.
  •  Кількість обладнання. Знову ж таки - чим більше одиниць: резервуар, газовий котел, з' єднувальні труби, внутрішні системи, тим вартість буде вище. Також вона залежить і від компанії-виробника.
  •  Кількість послуг. Найбільш правильним буде варіант « під ключ» - коли одна компанія займається проектуванням, закупівлею, установкою і підключенням обладнання, а також подальшим забезпеченням паливом.

 Варто зазначити, що первинне вкладення в такий проект повністю окупається в найближчі кілька років - в залежності від інтенсивності використання і кількості підключених послуг. Такі роботи можна проводити поетапно: проект, закупівля, установка, підключення. Це може продовжити термін реалізації, але може спростити процедуру за рахунок можливості розбити платежі, що особливо зручно у випадках, якщо будинок тільки будується.




Які переваги у автономної газифікації?


У разі, якщо можливість підключення будинку до загальної мережі все-таки є і ви вибираєте, який з варіантів буде найбільш вигідним і ефективним, варто врахувати всі переваги.


  •  Економія. Йтиметься про паливо. При підключенні до магістрального трубопроводу великої енергетичної компанії вам буде поставлятися природний газ за тарифами, в яких також враховані послуги компанії, що набагато дорожче, ніж пропан або пропан-бутанова суміш - вона не поступається за ефективністю, але коштує набагато дешевше в закупівлі.
  •  Комфорт. Завдяки можливості самостійно регулювати інтенсивність і час подачі, ви можете забезпечити завжди комфортну температуру в будинку без прив' язки до опалювального сезону. Більше ніякої спеки або холоду.
  •  Гнучкість системи. Індивідуальний проект дозволяє підібрати найбільш ефективне й економічно вигідне обладнання. Як приклад - котли з программаторами, які дозволяють регулювати температуру в будинку протягом дня дистанційно.


 Для досягнення максимального ефекту необхідно всі ці моменти обговорювати з проектувальниками на етапі створення проекту. Кваліфікований фахівець завжди в курсі останніх інновацій і зможе запропонувати найбільш ефективне рішення.




Що потрібно знати?


Приймаючи рішення не підключати будинок до централізованої мережі, а організувати індивідуальне газопостачання, необхідно обов' язково врахувати деякі нюанси.


  •  Яким би новим, прогресивним і екологічним не було обладнання, воно вимагає регулярного технічного обслуговування. В даному випадку необхідно максимально відповідально поставитися до питань обслуговування та перевірки обладнання, так як від цього залежить не тільки його ефективність, але і ваша безпека.
  •  Не можна економити - на якісному паливі (адже завжди є той, хто запропонує дешевше), на обладнанні з усією необхідною документацією, на проекті і розрахунках.
  •  Не потрібно самостійно ремонтувати. Навіть якщо є досвід і втручання потрібне мінімальне. Обслуговуванням, ремонтом, установкою і заправкою повинні займатися тільки фахівці компанії, яка робить проект. Вони в курсі всіх нюансів і знають, як діяти в непередбачених ситуаціях.


 Якщо ви приймаєте рішення про встановлення системи індивідуального газозабезпечення, необхідно приймати на себе відповідальність за правильне її використання.


Чому варто вибрати " УКРАВТОНОМГАЗ" ?


Тому що у нас є необхідна база, за допомогою якої ми зможемо забезпечити ефективне, а головне, безпечне підключення вашого будинку до газової системи. Це той випадок, коли дозвільна документація і ліцензії гарантують клієнтам виконання всіх правил і приписів на кожному етапі інтеграції нового підключення.


 При цьому ми завжди проявляємо гнучкість і клієнтоорієнтованість - під час створення проекту наші фахівці завжди враховують всі побажання клієнта і підбирають найбільш ефективні способи їх реалізації.


ЧОМУ ВСЕ БІЛЬШЕ ПІДПРИЄМСТВ ПЕРЕХОДЯТЬ НА ПРОПАН-БУТАН? ДИВІТЬСЯ ВІДЕО ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ"!




 Одним з основних переваг для наших клієнтів є великий перелік послуг, який не обмежується встановленням кінцевого обладнання - ми забезпечуємо замовників якісним паливом і виконуємо необхідне обслуговування, ремонтні роботи. Укладаючи договір з нашою компанією, ви отримуєте надійного партнера на довгі роки. Ціни на всі наші послуги при цьому - більш ніж лояльні.


 Вибираючи компанію для установки системи автономної газифікації, звертайтеся в " УкрАвтономГаз" - з нами тепло, зручно і безпечно.

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
Віртуальний 3d тур об'єктів газопостачання
Натисніть play та подорожуйте самостійно
НОВИНИ
13 лютого, 17:39
80
«Зернові технології» – міжнародна агропромислова виставка, яка посідає головне місце серед спеціалізованих виставкових заходів України та спрямована…
24 січня, 17:31
153
Запрошуємо всіх відвідати стенд ТОВ УКРАВТОНОМГАЗ на міжнародній виставці ЗЕРНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ 2024. Дана подія відбудеться 14 – 16 лютого 2024 в…
24 серпня, 9:49
129
Компанія УКРАВТОНОМГАЗ щиро вітає всіх з найважливішим святом для кожного українця -з Днем Незалежності України!      Ціна нашої свободи набула…
07 серпня, 10:47
1,027
Директор компанії ТОВ "Укравтономгаз" Черненко Віктор Миколайович розповідає про перевагу використання газових електрогенераторів на метані та пропан…
19 липня, 11:12
539
Все більше підприємств обирають пропан (LPG)  як альтернативу природному газу через нестабільність цін та загрозу відключень трубопровідного газу…
03 червня, 10:24
191
В ЄС пропонується та планується зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) на скраплений вуглеводневий газ (LPG) до 5%. В Країнах…
10 травня, 17:17
228
BioLPG — це пропан, який виробляється з відновлюваної сировини, таких як рослинні відходи; його також називають відновлюваним пропаном і біопропаном…
07 травня, 20:07
393
Світова LPG Асоціація (WLPGA) підготувала презентацію про переваги використання синтетичного натурального газу (SNG) і звернулася до всіх учасників…
03 квітня, 18:15
139
30 березня 2023р. Європейською радою було прийнято постанову, яка продовжує строком на 1 рік добровільну мету держав, що входять до Європейського…
28 березня, 20:59
98
23 березня 2023 року Компанія ТОВ «Укравтономгаз» прийняла участь у  третій конференції циклу «Бізнес-трансформації на агроринку».   Конференція…
17 березня, 11:35
227
Шановні партнери!   Запрошуємо Вас відвідати конференцію БІЗНЕС-ТРАНСФОРМАЦІЇ НА АГРОРИНКУ   ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ: НОВІ РИНКИ,  ІНВЕСТИЦІЇ.  Захід…
15 вересня, 18:18
4,103
В жовтні LPG збереже вартісну різницю 1 Гігакалорії в 2 рази з природним газом для промисловості. З початку вересня 2022 року оптові ціни на…
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.