Вартість газу 40 грн/куб.м вже взимку 2021 року

03 вересня, 10:05

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило оцінку вартості газу в найближчі 2021-2022 рр. через істотне підвищення цін. Також перегляд прогнозу обумовлений відновленням попиту і проблемами в ланцюжках поставок, йдеться в повідомленні.

Найістотніше були підняті очікування щодо вартісних орієнтирів на європейського газовому хабі TTF. Поточні рекордно високі спотові ціни обумовлені екстремальними погодними умовами цього року, низькими запасами газу в сховищах, високим попитом в Азії, відновленням попиту в Європі і недостатніми додатковими поставками.

Європейські спотові ціни тісно корелювали з цінами в Східній Азії, оскільки поставки зрідженого природного газу (СПГ) в Європу скоротилися з 2020 року, і обидва регіони конкурують за доступні обсяги поставок. Запаси в сховищах Європи значно нижче рівнів кінця серпня 2019 го і 2020 років - не дивлячись на майже рекордні обсяги експорту газу "Газпромом" (MOEX: GAZP) в поточному році.

"Очікується, що деякі з цих проблем збережуться і в 2022 році, і тому ми також підвищили наші оцінки на наступний рік. Проте, оцінки вартості газу в 2022 році набагато нижче рівнів 2021 року, оскільки ми очікуємо, що погодні умови нормалізуються і "Газпром" кілька збільшить свій експорт ", - йдеться в повідомленні Fitch.

Прогноз Fitch для цін на природний газ: 

 

Прогноз Fitch для цін на природний газ

 

Ми вирішили пожартувати та створили креативне відео на базі популярного американського серіалу “Мільярди”, де головний герой Бобби Аксельрод з Волл-стріт дає вказівки “зливати” природний газ та купувати скраплений газ разом з “Укравтономгаз” в Україні

 

укравтономгаз

 

Наше відео не залишилось без уваги “енергетичної спільноти”. Дякуємо energypulse.com.ua за оцінку.

Кращі креативні відео на енергетичному ринку України в 2021 році

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.