МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ РОЗРОБЛЯЄ ПРОЕКТ РЕЗЕРВНОГО ГАЗОПОСТАЧАННЯ ПРОПАН-БУТАНОМ ДЛЯ ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ

10 грудня, 15:20

Компанія УкрАвтономГаз взяла участь в нараді УАЗГ (Українська асоціація скрапленого газу), яке пройшло 19 березня 2018 г. На нараді активно обговорювалося запит Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з розробки концепції резервного і аварійного газопостачання пропан-бутаном для газотранспортної системи України. 

Представники Укргазвидобування поділилися актуальними питаннями експлуатації систем газопостачання природним газом в Україні. На даний момент газотранспортна система працює в критичному режимі, а останні події навколо транспортування газу з Росії, зниження обсягів транспортування, падіння тиску газу в загальній газотранспортній системі привели до необхідності пошуку прямий альтернативи з аварійного заміщення природного газу, для підтримки повноцінного газопостачання міст, промисловості, важливих стратегічних об'єктів України. Основний альтернативою для швидкого і повноцінного заміщення природного газу на сьогоднішній момент є використання систем аварійного газопостачання пропан-бутаном, зокрема не тільки в якості локального газопостачання підприємств, але і для подачі пропан-бутану в існуючу газотранспортну системи в разі падіння тиску, або необхідності аварійного газопостачання при відключеннях природного газу. Дані системи можна використовувати для газопостачання цілих міст, промислових районів, мережі великих підприємств.


Представники компаній «УкрАвтономГаз», «Надія» та «Автотранс» за ініціативою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, і гендиректора асоціації Станіслава Батраченко, об'єдналися в робочу групу для створення проекту з аварійного та резервного заміщенню природного газу на основі використання газу пропан-бутану. Даний проект в подальшому направлять до Міністерства енергетики. Під час наради також обговорювалися перспективи прийняття закону про витратомірах, а також стан реалізації проекту Технічного регламенту. У УАЗГ повідомили, що в зв'язку з цим буде проведено спільну нараду з представниками «Нафтогазовій Асоціації України». «До 1 липня нам потрібно подати проект техрегламенту, а його затвердження Кабміном планується до 1 листопада 2018 року», - розповів гендиректор асоціації Станіслав Батраченко.

 

Крім того, учасники асоціації обговорили прийняття проекту «Формування в Україні мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів». Члени УАЗГ також обговорили ряд поточних питань, пов'язаний з проведенням галузевих заходів, а також прийняли до своїх лав «Полтавську газонафтову компанію».

 

МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ РОЗРОБЛЯЄ ПРОЕКТ РЕЗЕРВНОГО ГАЗОПОСТАЧАННЯ ПРОПАН-БУТАНОМ ДЛЯ ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ

 

 

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.