Газ LPG частково змістить природний газ в Євросоюзі

03 червня, 10:24

В ЄС пропонується та планується зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) на скраплений вуглеводневий газ (LPG) до 5%.

В Країнах Європейського Союзу відсутні ставки акцизного податку на пропан, який використовується для опалення, генерації електричної енергії та різних технологічних та теплових процесів на підприємствах.

 

Газ LPG частково змістить природний газ в Євросоюзі

 

На жаль багато, так званих, експертів енергоринку не зацікавлені в шляху Євроінтеграції та енергонезалежності України. Замість того щоб скасувати середньоєвропейський акцизний податок на скраплений газ пропан-бутан 52 Євро/1000л., вони підбурюють уряд і суспільство до підвищення ставки акцизного податку на LPG до максимального в Європі - 180 Євро/1000л.

1 червня у Брюсселі відбулась 38 - а Генеральна асамблея Європейської Асоціації Liquid Gas Europe.

На порядку денному були такі питання: підсумки минулого 2022 року та затвердження плану діяльності, бюджету, пріоритетів та цілей до 2025 року. Головними питаннями, на які буде спрямований фокус уваги, будуть опалення, транспорт, відновлювані джерела енергії та оподаткування.

 

1 червня у Брюсселі відбулась 38 - а Генеральна асамблея Європейської Асоціації Liquid Gas Europe

 

Liquid Gas Europe знаходиться в процесі розробки кампанії, яка буде зосереджена на розвінчанні міфів про автогаз і буде пов’язана з нормативними розробками навколо стандартів CO2 для легкових автомобілів і мікроавтобусів, Euro 7 і AFIR.

Також на заході озвучили стратегію стосовно роботи над Директивою про оподаткування енергії.
LGE працюватиме з Європейською Комісією над пропозицією внести поправки до Директиви (EU) 2022/542, які дозволять державам-членам застосовувати знижки ПДВ до скрапленого газу, якщо вони цього захочуть. За Директивою про ПДВ (2022/542) має бути надана підтримка галузі енергетики та палива, а також біогазу, що дозволяє державам-членам знизити ПДВ до 5%.

Команда LGE також представила нові ідеї проведення щорічного Конгресу скрапленого газу. Оновлена ідентичність і брендинг, програма високого рівня та запровадження тематичних семінарів, застосунок заходу для зручної реєстрації та можливості знайти всю інформацію. Нові можливості виставки: нетворкінг, спільнота Off-the-Grid, нагорода за найкращий стенд, ексклюзивний зал преміумклас.

Під час заходу обрали нового президента Європейської Асоціації. Ним стала Audrey Galland, France Gaz Liquides. Відбулись зміни і в команді: обрали нового віцепрезидента та членів правління.
Колектив УАСГ вітає з отриманням посади президента Audrey Galland, і, в свою чергу, хоче подякувати за прекрасні роки роботи під керівництвом Esther Busscher.

 

Колектив УАСГ вітає з отриманням посади президента Audrey Galland, і, в свою чергу, хоче подякувати за прекрасні роки роботи під керівництвом Esther Busscher

 

Генеральний директор УАСГ Станіслав Батраченко також взяв участь у Генеральній Асамблеї, подякував за підтримку УАСГ та інтересів українського ринку європейською спільнотою та підтримав продовження розвитку взаємовигідних відносин між двома організаціями.

 

 

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.