ЕНЕРГОБЕЗПЕКА АГРОПІДПРИЄМСТВ ПОТРЕБУЄ ТЕРМІНОВОГО РЕФОРМУВАННЯ

11 грудня, 12:29

Аварійно-резервні системи газопостачання скрапленим газом пропан-бутаном, проектувальні роботи та поставка обладнання - все це в рамках виставки АГРО-2019 презентує компанія "УКРАВТОНОМГАЗ". Тут кажуть, за умов залежності від поставок природного газу іншими державами є ризик, що Україна може залишитись без пального в пік опалювального сезону, тому саме зараз для підприємств актуальними є альтернативні види палива, які можуть швидко замінити природний газ. З цією метою, розповідають, для роботи резервної системи газопостачання на підприємстві розташовуються надземні чи підземні газові резервуари, випаровувачі рідкої фази пропан-бутану та газопроводи скрапленого газу.

Андрій Дорофеєв: "Нашою компанією побудовано автономних систем газопостачання більше 200 об’єктів, ми є лідерами ринку, ми намагаємось впливати та реформувати наше законодавство в Україні, тому ми представляємо не тільки компанію, а взагалі сектор LPG, це скраплений газ пропан-бутан. Потенціал ринку дуже великий, наприклад, в Польщі таких об'єктів більше 100 тисяч газгольдерів (так називаються ємності для зберігання пропан-бутану), тому ми зараз входимо в пік ринку, в пік споживання скрапленого газу для таких систем газопостачання."

 


Директор "УКРАВТОНОМГАЗ" Андрій Дорофеєв бере активну участь у реформуванні будівельних норм, законів і підзаконних актів на паливному ринку, а представники компанії є учасниками різних робочих груп у профільних асоціаціях і з питань нафтогазового комплексу. Наприклад, одна з останніх ініціатив "УКРАВТОНОМГАЗ" - це скасування ліцензій ДФС на зберігання пального, яке використовується для власного споживання. Крім того, компанія має пропозиції щодо енергетичної безпеки на основі синтетичного природного газу SNG. Ця технологія передбачає змішування повітря та газоподібної фази пропан-бутану для підключення місцевих газопроводів природного газу. Технологія широко розповсюджена в Сполучених Штатах Америки.

 

ЕНЕРГОБЕЗПЕКА АГРОПІДПРИЄМСТВ ПОТРЕБУЄ ТЕРМІНОВОГО РЕФОРМУВАННЯ

 

Андрій Дорофеєв: "Суттєвої підтримки законодавства поки що немає, зараз пишемо листи, пропонуємо європейську модель ринку. Що мається на увазі? Наприклад, в Євросоюзі відсутній акцизний податок на скраплений газ, який використовується для теплогенерації. Тобто в нас сьогодні акцизний податок і для об'єктів автономного газопостачання, і на автогаз, так званий."

 

ЕНЕРГОБЕЗПЕКА АГРОПІДПРИЄМСТВ ПОТРЕБУЄ ТЕРМІНОВОГО РЕФОРМУВАННЯ

 

У компанії "УКРАВТОНОМГАЗ" наголошують, ринок зрідженого газу буде і надалі активно розвиватись, а попит на нього з кожним роком зростатиме, тож сподіваються на якнайшвидше вирішення на законодавчому рівні гострих питань, а от зацікавлені підприємства запрошують до свого стенду.

 

 

Як застосування пропан-бутану допомагає бізнесу та коментарі клієнтів УКРАВТОНОМГАЗ дивіться у репортажі ЕСПРЕСО.

 

Як застосування пропан-бутану допомагає бізнесу та коментарі клієнтів УКРАВТОНОМГАЗ дивіться у репортажі ЕСПРЕСО.

 

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.