ПРОБЛЕМИ ЯКОСТІ СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ В УКРАЇНІ

13 квітня, 11:35

Сьогодні в Україні внаслідок подорожчання природнього газу актуальними стали альтернативні види палива, серед яких скраплений газ пропан бутан. Цей газ широко застосовується у Європі, але в Україні тільки набуває популярності в якості альтернативи природного газу та іншого пального для підприємств.

 

Основною проблематикою щодо скрапленого газу в УкраЇні є якість пропан-бутану, що потребує більш ретельного контролю. Лідером газопостачання пропан-бутаном в Україні є компанія ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" яка на своєму рахунку має вже близько 400 побудованих об'єктів під ключ та як ніхто бачить актуальність питання щодо якості пропан-бутану. Які проблеми в якості скрапленого газу? Та які методи можуть бути впровадженні для підвіщення якості ринку LPG? Яка готовність ринку в технічному плані? Чи готові влада та ГО контролювати якість пропан-бутану в Україні? Розповідає директор зі стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєв Андрій:

 

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО УКРАВТОНОМГАЗ ПРО ПРОБЛЕМИ ЯКОСТІ СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ В УКРАЇНІ

 

 

Андрій Дорофеєв директор зі стратегічного розвитку ТОВ «УКРАВТОНОМГАЗ», стверджує , що: "Польща є «гарним прикладом» реалізації стратегії енергонезалежності за рахунок пропан- бутану. А наприклад, у США на законодавчому рівні передбачено влаштування аварійних систем газопостачання LPG для регіональних газотранспортних компаній."

 

nehai_palae

 

В Україні для заміщення 1 млрд. куб. м. природного газу на рік необхідно приблизно 60-100 млн євро інвестицій в будівництво аварійно-резервної системи газопостачання скрапленим газом пропан-бутаном LPG (Liquified Petroleum Gas). Створення законопроекту щодо якості скрапленого газу дозволить значно розширити ринок скрапленого газу, залучили інвестиції в економіку та створити робочі місця в Україні. 

 

nehai_palae

 

Україна має всі шанси позбутися газової залежності від інших держав за рахунок пропан - бутану. Вже сьогодні вартість теплової енергії, виробленої на скрапленому вуглеводневому газі (СВГ), дешевша від теплової енергії на природному газі метані, якщо прибрати з вартості СВГ акцизний податок.

 

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.